FAQ


Usein kysytyt kysymykset.

Mietityttääkö kauan lävistys paranee tai milloin korun voi ensimmäisen kerran vaihtaa? Vastaan alla yleisimpiin lävistyksiin liittyviin kysymyksiin.

14 vuotta täyttänyt saa ottaa lävistyksen laillisen huoltajan läsnä ollessa. K18 lävistykset eivät kuulu huoltajan läsnäollessa sallittaviin lävistyksiin.

14 vuotta täyttänyt saa tulla lävistettäväksi huoltajan läsnä ollessa. Noudatan ikärajaa kaikissa lävistyksissä, myös korvan alaosan perus korvalävistyksissä. 14 vuoden ikä suojelee lasta paneutumaan lävistyksen jälkihoitoon vaadittavalla vastuulla.

16 vuotta täyttänyt saa ottaa lävistyksen ilman huoltajan läsnäoloa. Huoltajan tulee kuitenkin olla tietoinen lävistyksen ottamisesta jos asiakas ei ole täyttänyt 18 vuotta. 16 vuotta täyttäneellä tulee olla mukana ajallaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Alaikäisenä olet vastuussa huoltajallesi rahankäytöstä jolloin huoltajasi voi kieltää lävistyksen oton sinulta vaikka 16 vuoden ikäraja täyttyisikin. 18 vuotta täyttänyt saa tehdä rahoillaan ja kehollaan mitä haluaa.

Jos sisarus tai aikuinen on laillinen huoltajasi tai olet sijoitettuna ja mukaasi tulee henkilö joka on vastuussa kasvatuksestasi, niin silloin kyllä. Muuten ei.

Varatulla ajalla asiakkaalla tulee olla mukanaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Passi, ajokortti, mopokortti, henkilökortti tai kuvallinen kelakortti.

Voit ottaa huoltajan mukaan ajalle. Opiskelijakortti tai kuvaton kelakortti eivät käy henkilöllisyystodistuksesta.

Microdermalit, surface-lävistykset, nännilävistykset ja intiimialueen lävistykset.

Katso hinnasto täältä.

Liikkeellä voi maksaa sekä käteisellä että kortilla. Maksuvälineenä ei käy lasku, tilisiirto paikan päällä, osamaksu tai MobilePay.

Varaa koru kanssani Whatsapp viestillä ennen lävistysajan varaamista.

Erikoiskorut lävistyksen laiton yhteydessä ovat alkaen 25€ ja hinta riippuu valmistajasta, kivien määrästä ja laadusta.

Lävistys paranee kokonaisuudessaan 2-12 kuukautta. Lävistyskohtaiset paranemisajat löydät “hoito-ohjeet” sivulta. Vaikka lävistys näyttäisi parantuneelta jo aiemmin, vaatii ihon uusiutuminen minimissään 6-8 viikkoa.

Kun lävistyksen minimi paranemisaika on täynnä tai jos lävistäjä on suositellut liikkellä tehtävää lyhennysvaihtoa paranemisaikana. Lävistyskorua ei tule vaihtaa kesken paranemisajan omin päin. Esimerkiksi nenälävistys paranee 3-6 kuukautta, napalävistys 6-12 kuukautta, korvan ruston alueen lävistykset 6-12 kuukautta jne.

Kyllä. Ensikorut ovat titaania eivätkä sisällä nikkeliä.

En lävistä raskauden aikana. Keho käy läpi niin isoja muutoksia hormonien ja raskauden myötä etten näe mitään mieltä riskeerata raskautta tai odottajan terveyttä pienelläkään mahdollisuudella komplikaatioihin lävistyksen kanssa raskausaikana.

En suosittele lävistyksen ottamista imettämisen aikana sillä keho palautuu vielä synnytyksestä. Jos lävistys tulehtuu tai sen paranemisen kanssa tulee komplikaatioita voi esimerkiksi tulehduksen hoitoon syötävä antibioottikuuri estää imettämisen.

Kyllä. Diabetes ei ole este lävistyksen otolle, mutta terveytesi tulee olla hyvä lävistystä ottaessasi. Terveempi keho, paremmin parantuva lävistys. Epilepsia ei ole este lävistyksen otolle. Jos saat säännöllisesti kohtauksia voivat suun alueen lävistykset olla riski hammasvaurioille kaatumisen yhteydessä. Muistathan mainita aina perussairaudesta lävistäjälle jotta hän voi ottaa huomioon annettavissa ohjeissa sinulle räätälöidyt neuvot.

Jos sinulla on todettu arven liikakasvu pysyväksi kosmeettiseksi haitaksi jonkun edellisen lävistyksen ohessa tai jonkun ison haavan yhteydessä, en suosittele lävistyksen laittoa. Jos kyseessä on ollut nesteinen punertava patti joka on kadonnut lävistyksen parantuessa tai lävistyskorun pois otettuasi, kyseessä ei ole keloidi.

Tiedustelethan lävistäjältäsi onko perussairaus este lävistyksen laitolle tai hidastaako se paranemista.