FAQ
Usein kysytyt kysymykset.
Mietityttääkö kauan lävistys paranee tai milloin korun voi ensimmäisen kerran vaihtaa? Vastaan alla yleisimpiin lävistyksiin liittyviin kysymyksiin.
Minkä ikäinen saa ottaa lävistyksen?
14 vuotta täyttänyt saa ottaa lävistyksen laillisen huoltajan läsnä ollessa. K18 lävistykset eivät kuulu huoltajan läsnäollessa sallittaviin lävistyksiin.
Minkä ikäinen saa ottaa korvalävistyksen?
14 vuotta täyttänyt saa tulla lävistettäväksi huoltajan läsnä ollessa. Noudatan ikärajaa kaikissa lävistyksissä, myös korvan alaosan perus korvalävistyksissä. 14 vuoden ikä suojelee lasta paneutumaan lävistyksen jälkihoitoon vaadittavalla vastuulla.
Minkä ikäinen saa ottaa lävistyksen ilman huoltajan läsnäoloa?
16 vuotta täyttänyt saa ottaa lävistyksen ilman huoltajan läsnäoloa. Huoltajan tulee kuitenkin olla tietoinen lävistyksen ottamisesta jos asiakas ei ole täyttänyt 18 vuotta. 16 vuotta täyttäneellä tulee olla mukana ajallaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.
En ole täyttänyt 18 vuotta ja vanhempi ei anna lupaa lävistyksen ottoon?
Alaikäisenä olet vastuussa huoltajallesi rahankäytöstä jolloin huoltajasi voi kieltää lävistyksen oton sinulta vaikka 16 vuoden ikäraja täyttyisikin. 18 vuotta täyttänyt saa tehdä rahoillaan ja kehollaan mitä haluaa.
Käykö 18 vuotta täyttänyt sisarus tai kuka tahansa aikuinen huoltajasta?
Jos sisarus tai aikuinen on laillinen huoltajasi tai olet sijoitettuna ja mukaasi tulee henkilö joka on vastuussa kasvatuksestasi, niin silloin kyllä. Muuten ei.
Kuinka todistan ikäni?
Varatulla ajalla asiakkaalla tulee olla mukanaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Passi, ajokortti, mopokortti, henkilökortti tai kuvallinen kelakortti.
Minulla ei ole henkilöllisyystodistusta?
Voit ottaa huoltajan mukaan ajalle. Opiskelijakortti tai kuvaton kelakortti eivät käy henkilöllisyystodistuksesta.
Mitkä ovat K18 lävistyksiä?
Microdermalit, surface-lävistykset, nännilävistykset ja intiimialueen lävistykset.
Paljon lävistys maksaa?
Katso hinnasto täältä.
Voinko maksaa käteisellä tai kortilla?
Liikkeellä voi maksaa sekä käteisellä että kortilla. Maksuvälineenä ei käy lasku, tilisiirto paikan päällä, osamaksu tai MobilePay.
Haluaisin erikoiskorun ensikoruksi?
Varaa koru kanssani Whatsapp viestillä ennen lävistysajan varaamista.
Paljon erikoiskorut maksavat?
Erikoiskorut lävistyksen laiton yhteydessä ovat alkaen 25€ ja hinta riippuu valmistajasta, kivien määrästä ja laadusta.
Kauan lävistys paranee?
Lävistys paranee kokonaisuudessaan 2-12 kuukautta. Lävistyskohtaiset paranemisajat löydät “hoito-ohjeet” sivulta. Vaikka lävistys näyttäisi parantuneelta jo aiemmin, vaatii ihon uusiutuminen minimissään 6-8 viikkoa.
Milloin korun voi vaihtaa?
Kun lävistyksen minimi paranemisaika on täynnä tai jos lävistäjä on suositellut liikkellä tehtävää lyhennysvaihtoa paranemisaikana. Lävistyskorua ei tule vaihtaa kesken paranemisajan omin päin. Esimerkiksi nenälävistys paranee 3-6 kuukautta, napalävistys 6-12 kuukautta, korvan ruston alueen lävistykset 6-12 kuukautta jne.
Minulla on nikkeliallergia. Voinko ottaa lävistyksen?
Kyllä. Ensikorut ovat titaania eivätkä sisällä nikkeliä.
Voiko raskaana ollessa ottaa lävistyksen?
En lävistä raskauden aikana. Keho käy läpi niin isoja muutoksia hormonien ja raskauden myötä etten näe mitään mieltä riskeerata raskautta tai odottajan terveyttä pienelläkään mahdollisuudella komplikaatioihin lävistyksen kanssa raskausaikana.
Voiko imettäessä ottaa lävistyksen?
En suosittele lävistyksen ottamista imettämisen aikana sillä keho palautuu vielä synnytyksestä. Jos lävistys tulehtuu tai sen paranemisen kanssa tulee komplikaatioita voi esimerkiksi tulehduksen hoitoon syötävä antibioottikuuri estää imettämisen.
Minulla on diabetes tai epilepsia, voinko ottaa lävistyksen?
Kyllä. Diabetes ei ole este lävistyksen otolle, mutta terveytesi tulee olla hyvä lävistystä ottaessasi. Terveempi keho, paremmin parantuva lävistys. Epilepsia ei ole este lävistyksen otolle. Jos saat säännöllisesti kohtauksia voivat suun alueen lävistykset olla riski hammasvaurioille kaatumisen yhteydessä. Muistathan mainita aina perussairaudesta lävistäjälle jotta hän voi ottaa huomioon annettavissa ohjeissa sinulle räätälöidyt neuvot.
Minulla on keloidi arvessa, voinko ottaa lävistyksen?
Jos sinulla on todettu arven liikakasvu pysyväksi kosmeettiseksi haitaksi jonkun edellisen lävistyksen ohessa tai jonkun ison haavan yhteydessä, en suosittele lävistyksen laittoa. Jos kyseessä on ollut nesteinen punertava patti joka on kadonnut lävistyksen parantuessa tai lävistyskorun pois otettuasi, kyseessä ei ole keloidi.
Minulla on muu perussairaus, voinko ottaa lävistyksen?
Tiedustelethan lävistäjältäsi onko perussairaus este lävistyksen laitolle tai hidastaako se paranemista.